Le korak stran, s podnaslovom Kultura in turizem, je bil naslov letošnje raziskovalne naloge, s katero smo se prijavili na projekt Turizmu pomaga lastna glava.
Letošnja tema z naslovom »Kultura in turizem« nam je bila ponovno velik izziv. Vemo, da imamo v našem kraju veliko naravnih in kulturnih zanimivosti ter znamenitosti, toda le kdo pa bi šel v tako oddaljeno vasico, nekje tam bogu za hrbtom. Nato pa … ugotovili, da potrebujemo le korak stran, da potešimo svojo željo po raziskovanju in radovednosti, le korak stran do vsega naravnega in kulturnega bogastva, ki ga naša vasica premore.


Svet okoli nas nikdar ni črno-bel. Je lep in pisan in se nam ponuja v množici različnih barv. Slike in barve, ki jih zazna naše oko, so čudovite in enkratne, a žal niso trajne. Ostanejo le v našem spominu. Če pa jih ujameš v svoj fotografski objektiv, postanejo trajne.
Zato smo se odločili, da organiziramo fotografsko delavnico in tako se spoznavanje kraja ter nabiranje spominov lahko prične.
V torek, 13. 3. 2018, so se učenci turističnega krožka z zgoraj omenjeno nalogo in dejavnostmi, ter zanimivo predstavitvijo predstavili na tržnici Turizmu pomaga lastna glava v Mariboru. Sodelovalo je 16 šol iz Pomurja in Podravja. Tudi letos smo bili uspešni, saj smo dosegli srebrno priznanje.
Fotografije so na ogled v galeriji.

Zapisala:  Jerica Golob Peterka

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost