V sredo, 4. aprila, je Osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova priredila dobrodelni koncert za šolski sklad, z naslovom: »Dobrota ni sirota«.
V časih, ko si marsikatera družina ne more privoščiti niti najosnovnejšega za preživetje, vsak dodatni strošek za izobraževanje otrok za mnoge postane prehudo breme. Šolska ekskurzija, šola v naravi, tabori … so dejavnosti, ki si jih nekateri otroci ne morejo več privoščiti.S sredstvi, zbranimi prek sklada, jim lahko omogočimo udeležbo na ekskurzijah, šolah v naravi, taborih ter nekaterih drugih šolskih aktivnostih zunaj rednega programa. Vsako leto zbiramo sredstva tudi z izvedbo dobrodelnega koncerta.
Kot je iz naslova moč začutiti, smo tokrat koncert obarvali s pomembno vrednoto, za katero dobimo včasih občutek, da se je izgubila. Dobrota. Že dr. Trstenjak je bil zmeraj bolj prepričan, da v tem materialnem svetu ni nič pomembnejšega, kakor ljubezen v naših srcih. A kolikor bolj živimo življenje ljubezni, toliko bolj živimo dobroto, ker  dobrota ni sirota, ampak osrečuje.
Skozi čudovito in mavrično barvito zgodbo nas je vodila gosenica, ki je iskala svojo družino in nam na koncu sporočila, da se moramo skozi velike svetove bučnega vsakdanjika prebiti do tihih, drobnih cvetov, do temeljev lepote, ki jo nosimo globoko v sebi. Osvoboditi jo moramo okornih kamnitih ovojev, lupin in kalupov – trdote srca!
Na odru se je plesalo in pelo, pa tudi igralo. Nastopili so učenci naše šole in z veseljem ter ponosom pokazali in dokazali, da je majhno lahko veliko. Dobrodelni koncert sta to leto popestrila Francisko Soto Bravo oz. »Pančito« iz Peruja in Isaac Palma, argentinsko-slovenski pevec zabavne glasbe in zmagovalec 37. izvedbe festivala Melodije morja in sonca, ki se ga je razveselilo staro in mlado. To se je pokazalo tako, da je ob Isaacovem nastopu na odru zaplesala dobesedno cela šola.
S skupnimi močmi smo letos zbrali 1.157,00 €.
Zahvala velja vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešnosti našega koncerta, katerega dober glas, bo donel še kar nekaj časa, prijeten večer pa bo še dolgo ostal v mislih in spominu. Več slikovnih podrobnosti pa si lahko ogledate v fotogaleriji na spletni strani šole.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost