Na naši šoli je že postala tradicija, da v prednovoletnem času prostovoljci pripravimo skromna darilca in obiščemo starejše občane. Tudi letos smo ob pomoči kuharja in mam spekli piškote in se naučili koledniških pesmi. V ponedeljek, 17. decembra, smo se odpravili na obisk, z željo voščiti jim mirne iz prijetne praznike.  Pri tem so nam priskočili na pomoč prostovoljke Rdečega križa, predstavnica staršev in gasilci iz PGD Negova, PGD Sp. Ivanjci in PGD Ivanjševci, ki so nas popeljali od hiše do hiše. Vsem se iskreno zahvaljujemo za njihovo podporo in pomoč. Fotografije so na ogled v galeriji.
Prostovoljci smo strnili nekaj misli, da bi vsaj malo prikazali globoke občutke, ki so se v naših srcih zbudili tega dne.
Delo prostovoljcev je izjemnega pomena in to sem začutila tudi sama, ko smo se z učenci naše šole odpravili obiskat ostarele občane. Nisem si predstavljala, da lahko naš obisk starejšemu človeku prinese toliko veselja in radosti. Hvaležno so nas sprejeli, nas nekateri popeljali tudi v svoje domove in se nam s solzami v očeh iskreno zahvalili. Naš obisk jim je narisal nasmeh na obraz, v očeh pa so jim žarele solze hvaležnosti. Tega dne sem v sebi čutila izjemen ponos na vse nas, ki smo sodelovali pri tej dobrodelnosti. Kako malo je potrebno, da nekoga razveseliš in kako malo je potrebno, da si sam srečen. V življenju šteje skromnost, dobrota, poštenost in pomoč drug drugemu, še posebej pa otrokom in ostarelim .

                                                                                                                                              Helena Š. P.

Vesela sem, da sem lahko tudi jaz skupaj z ostalimi prostovoljci obiskala starejše ljudi. Večina babic in dedkov je bila veliko starejših od 70 let. Mnogo jih živi samih in so osamljeni. Bili so zares veseli naših pesmi in niso vedeli kaj naj nam dajo. Ponudili so nam kaj sladkega.
Nina

 

Hodili smo od hiše do hiše in podarjali majhne paketke keksov, ki smo jih sami spekli. Ljudje, ki smo jih obiskali, so bili zelo veseli našega obiska. Ne morem opisati, kako sem bila srečna, ko sem jih videla jokati od sreče. Prvič sem začela razmišljati, da bom enkrat tudi jaz stara, in če bom sama doma, bom vesela, če me bo kdo obiskal.
Lea

 

Obiskali smo tudi mojo prababico. Najprej me ni prepoznala v množici vseh otrok. Bila sem zelo vesela, da sem jo po dolgem času spet videla. Ko sem videla, kako je vesela obiska, sem sklenila, da jo bom večkrat obiskala.
Mia

 

To je bil dan poln čustev. Večina ljudi, ki smo jih obiskali, je z nami zapela. Čisto vsi pa so bili zelo veseli obiska. Ker smo bili pri nekaterih že prejšnja leta, so nas pričakali z doma pripravljenimi dobrotami kot so keksi in orehi. Ena gospa je imela ravno ta dan 80. rojstni dan. Povedala je, da si lepšega darila ne bi mogla zaželeti.
Katrin

 

Škoda, da obiščemo starejše samo enkrat letno. Ko sem videla njihovo veselje in od sreče solzne oči, sem se dobro počutila, saj sem vedela, da smo naredili nekaj dobrega in pomembnega. Kako malo je potrebno, da osrečiš drugega človeka!                                                                                          Tia

 

Mene se je najbolj dotaknilo to, da so bili ljudje presenečeni, da se je nekdo spomnil nanje. Pridružili so se nam, se z nami pogovarjali in z nami zapeli. Vsem še enkrat iz vsega srca želim vesele praznike, sreče in zdravja v prihajajočem letu in da ne bi bili osamljeni.                                                Andreja

 

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost