Petošolci so 28. maja 2019 uspešno opravili prvi pomembnejši izpit v življenju.

Kolesarski izpit je del učnega načrta v 5. raz. Vsako leto se nanj učenci pripravljajo zavzeto in z veliko mero odgovornosti. Kolesarski izpit je sestavljen iz dveh delov, teoretičnega in praktičnega. Teoretični del izpita so že v mesecu februarju in marcu uspešno opravili preko spletnega portala Kolesar. Sledil je praktični del, ki je sestavljen iz usposabljanja na prometnem poligonu in vožnje po javnih prometnih površinah. Kljub začetnemu strahu in majhnim nespretnostim so z veliko vadbe hitro napredovali in čakali, kdaj jih bo učiteljica Vesna le spustila na izpit. In to se je zgodilo 28. maja.

Ob vzpodbudnih besedah g. policista je trema, ki so jo v začetku čutili učenci, bodoči novi kolesarji, hitro minila. Progo, kjer so opravljali izpitno vožnjo, so že prej dodobra spoznali, saj so jo velikokrat prevozili v manjših skupinah z mentorico kolesarskega krožka. Na izpitni vožnji so dokazali, da znajo zelo varno in pravilno ravnati  v  prometu. Ga. ravnateljica Slavica Trstenjak in g. policist Zvonko Budja sta pohvalila naše znanje in vsem čestitala za uspešno opravljen kolesarski izpit.

Kolesarji 5. razreda zato sporočajo in obljubljajo: Postali smo enakovredni udeleženci v prometu, pazili bomo na svojo varnost in varnost drugih in hkrati prosimo vse, ki se nahajajo na cesti, da pazijo tudi na nas.

Starši priporočam Vam, da otroka kljub opravljenemu kolesarskemu izpitu nadzorujete in mu dovolite samostojno vožnjo v prometu šele takrat, ko se sami prepričate, da zna pravilno ravnati v različnih prometnih situacijah na cesti.

Varno in srečno vožnjo. Fotografije so v galeriji.

Vesna Pintarič; mentorica kolesarskega tečaja

 

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost