V sredo, 12. 2., je v telovadnici naše šole potekal 30. šolski otroški parlament. Udeleženi so bili vsi učenci šole, ki so predstavili delo po oddelčnih skupnostih. Učenci so povedali, da so pri pouku in pri oddelčnih skupnostih brali knjige in članke, si ogledali poučne filme, imeli delavnice v zvezi s poklici, literarno in likovno ustvarjali, pripravili govorne nastope o poklicih itd. »Moja poklicna prihodnost« je namreč tema letošnjega otroškega parlamenta, ki pa se bo nadaljevala tudi v prihodnje šolsko leto.

Učenci so v okviru oddelčnih skupnosti pripravili tudi zaključke svojih razmišljanj ter predloge za naslednje šolsko leto. Na koncu parlamenta so učenci po skupinah izbrali še predloge za izboljšave, ki si jih želijo v naslednjem šolskem letu. Učenci so izpostavili, da si želijo naslednjih dejavnosti:

  • Vključevanje staršev (prikaz poklicev).
  • Obiski: dnevi odprtih vrat v podjetjih, tržnice srednjih šol, informativni dnevi.
  • Starejši učenci predstavljajo poklice mlajšim (medvrstniško sodelovanje).
  • En dan opravljanja nekega poklica (npr. v frizerskem salonu) – starejši učenci.
  • Iskanje informacij na internetu (npr. o perspektivnih poklicih…).

Predstavniki za medobčinski šolski parlament so bili izbrani v okviru Šolske skupnosti, s strani predstavnikov razredov. Ti so bili: Nuša Vogrin, Jure Ješovnik, Jana Celcar in Ines Kaučič. Ti učenci so se udeležili srečanja s sovrstniki parlamentarci, ki je potekalo v ponedeljek, 10. marca na Osnovni šoli Gornja Radgona.

Fotografije najdete v galeriji.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost