Spoštovani starši!

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole vas naprošamo, da starši učencev 1., 2. in 3. razreda do danes, torej do torka, 12. 5. 2020, starši devetošolcev pa do petka, 15. 5. 2020, sporočite razredničarki svojega otroka  na prilogi Prijava, ki ste jo dobili v nedeljo zvečer,  na e-poštni naslov oziroma na drug ustaljen način komunikacije z njo,  sledeče:

VKLJUČITEV OTROKA V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO DELO NA ŠOLI (1., 2., 3. in 9. razred)
V šolo se vključijo le zdravi otroci.  To boste potrdili  s podpisano Izjavo, ki vam je že bila posredovana po eAsistentu, najdete pa jo na spletni strani v predhodnem obvestilu o odpiranju šol.

JUTRANJE VARSTVO (1. razred)
Na šoli bomo izvajali jutranje varstvo. Sporočite, ali bo vaš otrok vključen v jutranje varstvo in od katere ure dalje.

JUTRANJE DEŽURSTVO (2. in 3. razred)
Na osnovi vaših potreb, bomo zagotovili tudi jutranje dežurstvo za učence 2. in 3. razreda, če ga boste res nujno potrebovali. Zaradi zagotavljanja ločenosti skupin ga bo težje organizirati, zato prosimo za razumevanje.

PODALJŠANO BIVANJE (1., 2. in 3. razred)
Podaljšano bivanje bo potekalo od konca pouka pa do 16.00 ure. Sporočite, ali bo vaš otrok vključen v podaljšano bivanje in do katere ure.

PRIHOD V ŠOLO/ODHOD DOMOV (1., 2., 3. in 9. razred)
Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča hojo, kolesarjenje, za učence, ki imajo kolesarski izpit, individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok).
Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato se bomo dogovorili za organiziran šolski prevoz, vendar moramo zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov vedeti, koliko otrok bo šolski prevoz uporabljalo. Časovnico glede prihoda in odhoda šolskega avtobusa bomo sporočili naknadno, ko bomo imeli zbrane vaše prijave.

ŠOLSKA PREHRANA
Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Šola bo za vašega otroka pripravljala malico in kosilo. Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način.

Na podlagi pridobljenih informacij bomo lažje organizirali delo in pripravili prostore,  v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti.

OSNOVNE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA NA ŠOLI OD 18. 5. 2020 DALJE

  1. Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev. To pomeni, da bo vsak razred ostal skupaj. Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki pouka na daljavo.
  2. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
  3. Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela. Zdravstvene omejitve so opredeljene v sklepu RSK za pediatrijo. Za te otroke bo potrebno pridobiti zdravniško potrdilo.
  4. Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.
  5. Plavalna šola v naravi se v šolskem letu 2019/2020 ne bo izvedla.
  6. Petošolci bodo kolesarski izpit opravili v prihodnjem šolskem letu.

Glede na ukrepe, ki jih je postavil NIJZ, imamo šole veliko organizacijskih priprav, da jih bomo zmogli upoštevati. Pri tem vas prosimo za razumevanje in strpnost, ker je nastala situacija nova in zahteva prilagajanja ter hitre odločitve ali spremembe. Prav tako vas vljudno prosimo, da v šolo ne vstopate.

Spoštovani starši, upam, da boste razumevajoči in sodelovalni, kot ste že do sedaj bili. Verjemite, da ni enostavno organizirati dela glede na postavljene omejitve NIJZ, vendar bomo storili vse, da bodo zadostili postavljenim normativom.

V primeru, da se vam pojavlja kakšno vprašanje, smo vam na voljo na tel. št.: 02/560-91-10 ali e-naslov: os.negova@guest.arnes.si.  Lahko pa se obrnete tudi na vašo razredničarko.

Ravnateljica: Slavica Trstenjak

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost