Spoštovani starši!

Običajno smo v tem času pričakovali obisk dobrih mož, božične praznike in novoletne počitnice. Letos si želimo vrnitve v običajne tirnice. Glede na trenutno epidemiološko sliko pa najbrž še ne bomo sedli v šolske klopi. Verjetno spremljate informacije v medijih. Včasih nas kakšna preseneti, včasih zmede, a na to ne moremo vplivati. Poskušamo pa se čimbolj prilagoditi razmeram. Trudimo se po najboljših močeh. Poleg pouka, ki mora teči ne glede na razmere, se trudimo vzdrževati stik z učenci in med učenci, se pogovarjati in vzdrževati kondicijo.

Poskušamo pričarati tudi praznično vzdušje, čeprav na daljavo. Že takoj na začetku veselega decembra so učenci začeli krasiti svoje domove v okviru dni dejavnosti. Če greste mimo šole, tudi ta dobiva zimsko podobo s snežinkami in snežaki. Do konca meseca bodo še priložnosti za ustvarjanje, za peko peciva, za nove recepte, za voščila in dišeč čaj.  Ne glede na situacijo je prav, da si znamo pripraviti prijetno praznično vzdušje. Tako tudi problemi in težave ne bodo imeli take teže, naše misli pa bodo vedrejše.

Večina učencev se dobro odziva in sodeluje pri pouku in aktivnostih. Nekaj pa je takih, ki še vedno mislijo, da bo šlo mimo tudi brez sodelovanja. Ne vem, če so njihovi starši kaj bolj od njih vključeni v dogajanje, niti ne vem, če ti starši sploh berejo spletne strani šole in informacije. Lahko bi rekla, da bo slab uspeh kot posledica nesodelovanja njihov problem, a mi ni vseeno. Vsak učenec je pomemben. Za znanje in ocene, ki temu sledijo je potreben trud. Težko bo nadoknaditi zamujeno, ko se vrnemo v šolske prostore. Učenci, ki potrebujejo pomoč pa že vedo, da jo lahko dobijo pri svetovalni službi in učiteljih, določenih za učno pomoč.

No, ja, nekateri starši pa se še preveč trudite in sodelujete pri pouku tudi pri učencih višjih razredov. Opozorila bi vas še na bonton, ki se ga moramo držati pri pouku na daljavo. Je objavljen na spletni strani pod jezičkom »Pouk na daljavo«. Tudi, če so doma, je pomembno, kako se učenci vključujejo v učni proces. Enako kot v šoli, morajo biti tudi doma primerno pripravljeni na pouk. Nikakor ni primerno, da pouk spremljajo v pižami, da se med razlago učiteljev preko video konference prehranjujejo, ali spremljajo pouk leže na postelji ali kavču. Tudi pri pouku na daljavo veljajo pravila šolskega reda in bonton.

Vem, da nam pouk na daljavo vsem vzame več časa. Tudi jaz to občutim. Učitelji poskušajo usklajevati dejavnosti, da ne bi prihajalo do preobremenitev. Vsega pa se ne da videti in predvideti. Zato je prav, da sporočate svoja opaženja. Zelo sem vam hvaležna tudi za vaš odziv pri reševanju ankete. Smo jo pregledali skupaj z učitelji in skušamo slediti vašim usmeritvam. Najprej je to, da smo in še bomo sklicali razredne roditeljske sestanke. V četrtek, 17. 12. 2020, bo tudi skupni roditeljski sestanek, ob 17. uri.  Povezavo vam bom poslala preko e-asistenta.

Želim vam, da bi vas prihajajoči prazniki vzpodbujali k dobremu razpoloženju, saj so pred nami družinski prazniki. Letos je še več priložnosti, da ste skupaj kot družina in gradite dobre, strpne odnose med vsemi družinskimi člani. Zato se trudite, da si ustvarite prijetno vzdušje in razpoloženje. Sedaj se resnično učimo za življenje, učimo se živeti in preživeti tudi v težjih razmerah.

Zahvaljujem se vam za vaš trud in pomoč. Hvala za sodelovanje.

Ravnateljica: mag. Slavica Trstenjak

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost