Spoštovani starši in drage učenke ter učenci!

Zaključujemo še en teden šolskega življenja. Zelo smo veseli, da smo skupaj. Počasi spet pridobivate na učni kondiciji. Postopoma vas čakajo preverjanja in ocenjevanja. Ugotavljam, da vam učitelji še vedno dajejo dovolj možnosti, da uresničite cilje, ki so bili zastavljeni še v času pouka na daljavo.

Prav tako ugotavljam, da v veliki meri spoštujete priporočila, ki so zapisana v protokolih in jim sledite. V prejšnjem tednu sem vam povedala, da je nošenje mask od 6. do 9. razreda priporočljivo, sedaj pa vas obveščam, da je OBVEZNO. Tako je zapisano v spremembi odloka o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.Ta odlok velja od petka, 5.3. 2021, dalje. To pomeni, da se maska nosi vedno in v vseh prostorih. Ugotavlja se, da se virus manj intenzivno širi med učenci, ki vedno nosijo masko. Ukrepi so se zaostrili, da se šole ne bi ponovno začele zapirati oz. da ne bi bilo potrebno izvajati pouka delno v šoli in delno na daljavo.
Masko morajo obvezno nositi ves čas tudi vsi učitelji ter ostali zaposleni.
Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, vendar le takrat, ko so v matičnem oddelku.
Starše, ki prihajate po učence pred šolo prav tako opozarjamo, da je uporaba zaščitnih mask v prostorih šole in na zunanjih površinah šole obvezna.

Prav tako vam želim sporočiti, da je naše šolsko okolje zaenkrat varno. Učitelji se tedensko testirajo, če  že niso preboleli covid. Sedaj se načrtuje tudi cepljenje.

Ravnateljica Slavica Trstenjak

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost