7. Unescov ASP-tek mladih bi moral biti kot vodilni dogodek mreže v letu 2021 ponovno množičen, aktiven, ustvarjalen in zabaven, vendar je naše življenje danes povsem spremenjeno in tako je tudi letošnji tek moral potekati v drugačni obliki. Do sedaj se je tek, ob številnih spremljajočih športno-zabavnih aktivnostih,  odvijal na Ptuju.

Vsako leto smo se ga kot Unesco šola res z veseljem udeležili.  Letos pa epidemiološke razmere tega niso dopuščale in tek se je moral izpeljati v skladu z navodili zdravstvene stroke. Ampak kljub temu; v ponedeljek 10. maja in v torek 11. maja smo nekoliko drugače sodelovali pri izvedbi 7. Unesco ASP-teka mladih.

Potekal je virtualno. Tekli smo na svoji šoli, pod lastnim sloganom, SONCE-TEK-SVOBODA, ki smo ga z učenci oblikovali pri urah športa. Naš Kugel je v lepem sončnem vremenu sprejel mladostni živ-žav učencev in tekaški koraki so nas letos še bolj povezali v solidarnosti, sproščenosti in sodelovanju. Naslednje leto pa upamo, da se spet številčno srečamo na Ptuju.

Posredujem tudi povezavo, da prisluhnete pozdravnim nagovorom  organizatorjev in ambasadorjem teka. Če boste video pozorno pogledali, boste na njem prepoznali tudi učitelje in učence naše šole, ki so se teka udeležili v preteklih letih.

Pozdravni video je dosegljiv na povezavi: https://youtu.be/IKXI4kndrMw .

Prav tako nam je organizator teka, Gimnazija Ptuj, poslal prijazno sporočilo:

Drage tekačice, dragi tekači, mentorice in mentorji!
Letos vas bomo na Ptuju pogrešali. Kljub temu, da tečemo vsak na svojem koncu Slovenije, si želimo, da smo v mislih drug z drugim.

Tecite z Užitkom in Navdušenjem. Prepletite mladostno Energijo in Srčnost. Naj bo Cilj letošnjega teka Obljuba, da se k nam vrnete in da bomo aktivno in ponovno skupaj na Ptuju tekli naš tek mladih.

Fotografije so v galeriji.

Vesna Pintarič

 

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost