Interesna dejavnost UŽIVAJMO V ZDRAVJU, se izvaja za učence  razrednega pouka. Ta četrtek smo si  v hladnem  jutru pripravili topel, domač čaj iz čajne mešanice bio čajev, ki so si jo učenci sami izbrali in z njo napolnili vrečkice. Po želji so čaj sladkali z medom ali z domačo stevio-naravnim sladilom.

Zapisala: Sonja Jagarinec


Smo Zdrava šola, kjer so aktivnosti že usmerjene k zdravemu načinu življenja. To področje se nam je zdelo zelo pomembno, zato smo se  letos prijavili še v mednarodni projekt – UŽIVAJMO V ZDRAVJU. Raziskave WHO in drugih svetovnih zdravstvenih organizacij prikazujejo grozljive  podatke  povezane z zdravjem, debelostjo in boleznijo otrok in mladostnikov, kot posledico nezdravega načina življenja. Za tovrstno osveščanje in delovanje učencev v šoli sem se odločila prav  zato, ker lahko s svojim načinom življenja in delovanja vplivam na miselnost o  kvaliteti življenja otrok in odgovornosti do lastnega zdravja.
Vsebine in cilji so usmerjene k zdravem načinu življenja: prehrana, gibanje, duševno zdravje – kot  ravnovesje duha in telesa (tehnike dihanja, meditacija, socialne igre). Pomembno je, da to otrok pridobiva sproščeno, zabavno ter izkušenjsko. Tak pristop  bo prav v tej fazi razvoja otrok zagotovo pripomogel k  oblikovanju življenjskih navad – zdrava prehrana in življenjski stil (gibanje, igra, zabava,…).

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost