V petek, 16. 9. 2016, je bil dan, ko je sončni vzhod dodobra prebudil naravo in nekaterim tudi telo, branje knjig pa nam je razsvetlilo glavo.
Naše skupno srečanje v telovadnici šole je bilo prav posebno. 17. september je  namreč dan ZLATIH KNJIG, bralna značka pa zaznamuje začetek bralnega leta.
Vedno znova se veselimo vseh novih mladih bralcev in pozdravljamo vse, ki za bralno značko berejo že dalj časa. Bralec bo vedno znal poiskati prave in pravilne odgovore, ker se v branju skriva čarovnija razumevanja vsega.
Trenutke, ujete v fotografski aparat, si lahko ogledate v galeriji na šolski spletni strani.
V naši družbi smo imeli posebnega gosta, pesnika, mladinskega pisatelja,dramatika, igralca in prevajalca Andreja Rozmana Rozo; ki o sebi pravi, da je nagnjen k temu, da zabava in da je od vsega najvažnejše to, da ima človek pravo mero skromnosti in samozavesti, da verjame vase in hkrati tudi ni aroganten do drugačnih od sebe. Piše za mlade in malo manj mlade. Njegove rime so zelo dinamične, zanimive, pa tudi zelo sodobne. Kot mladinski pesnik se odlikuje po svojih nenavadnih izrazih, pogosto po slengovskih in pogovornih besedah ter izvirnem humorju. Kot velik zagovornik slovenskega jezika in izjemen recitator je naše mlade bralce zelo navdušil. Vse to in še več nam je predstavil v eni uri, ki je, kot vedno, minila prehitro.
Ne samo veseli, prav ponosni smo bili, saj nas je Društvo bralna značka Slovenije – ZPMS izmed vseh slovenskih šol izbralo in nagradilo za dosedanje delo in trud, ki ga mentorji in knjižničarka  vlagamo pri delu z mladimi bralci. Smo ena izmed šestih izbranih osnovnih šol. Naše nagrade so bile gost Andrej Rozman Roza, za vse prvošolčke slikanice Leopolda Suhodolčana z ilustracijami Marjana Mančka: 7 nagajivih in ob koncu še drobna sladka razvada za vse.

Jerica Golob Peterka

 

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost