Našo šolo je s svojim obiskom počastil nekdanji učenec, g. Ludvik Kramberger. Obisk ni bil kar tako, saj smo ga povabili, da nam s svojimi izjemno zanimivi in hudomušnimi zgodbami ter spomini oriše čas guljenja šolskih klopi. Zakaj? Letošnja tema šolskega parlamenta je, Šolski sistemi. O njej se zelo radi pogovarjamo, ne samo pri urah oddelčne skupnosti, ampak tudi pri drugih predmetih. Predvsem pri angleščini. In da bi si še bolj nazorno predstavljali ter razširili znanje o temi parlamenta, je g. Kramberger pravi naslov. Članice novinarskega krožka smo pripravile intervju in komaj čakale, kaj vse nam bo povedal. Hitro smo ugotovile, da g. Kramberger zelo rad govori oz. razlaga, tudi o času, ko je še sam obiskoval sedaj našo šolo. S tako velikim veseljem in pozitivno naravnanostjo že dolgo nismo slišali nikogar, da bi govoril o šoli. Nešteto zanimivosti, učenosti in prebrisanosti nam je zaupal lepo opravljeni gospod.
Seveda nismo pozabili omeniti dr. Antona Trstenjaka, po katerem šola nosi ime. Tega dne je bila namreč 111-letnica njegovega rojstva.

Ta obisk se navezuje tudi na UNESCO projekt “Spoznavam preteklost, razumem sedanjost, gradim prihodnost”, saj smo se v prvi vrsti naučili veliko o preteklosti naše šole in bomo tako lažje razmišljali o spremembah, ki bi jih želeli uvesti v prihodnost.
To jutro, pa čeprav megleno, nam bo še dolgo ostalo v lepem spominu.

Učenke novinarskega krožka OŠ dr. A. Trstenjaka Negova

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost