Tudi letos so se učenci, ki so bili v oktobru na bralnem večeru in so zaključili z branjem za bralno značko, lahko udeležili BRALNE NOČI, in sicer v petek, 25. maja 2018. Fotografije v galeriji.

Na OŠ dr. A. Trstenjaka Negova smo torej spet podaljšali delovni čas – bralni čas, ter izvedli BRALNO NOČ. V uvodnem delu smo imeli bralno literarne dejavnosti in poustvarjali v treh skupinah pod mentorstvom učiteljic Sonje J., Zvezdane Z., Helene Š. P. in Majde R.:

  • 1. razred in učenci predmetne stopnje: 14 prvošolcem je 10 učencev predmetne stopnje predstavilo pisatelja Ivana Cankarja, oz. priredbo njegove Skodelice kave v slikanici Mojiceje Podgoršek, v kateri so s perspektive, ki je  prilagojena mlajšemu bralcu, spoznavali življenje in delo enega naših pomembnejših pisateljev, v nadaljevanju je knjižničarka  malim nadobudnežem prebrala zgodbo » Pehar suhih hrušk«. Učenci so uživali v poslušanju, svoje literarno estetsko doživljanje so izražali v obliki sproščenega vodenega pogovora.
  • 2. in 3. razred: v skupini je bilo pet učencev, brali in obravnavali so indijsko pravljico Kako je deček prodajal pamet. V Ustvarjalniku so učenci najprej spoznali avtorico zgodbe, nato pa reševali zastavljene naloge. Zelo zanimiva je bila naloga spomina, ko so učenci morali po abecednem redu dodajati besede in hkrati ponoviti že vse prej povedano. Učenci so bili zelo uspešni ter se pri tem neizmerno zabavali.
  • 4. in 5. razred: v skupini je bilo11 učencev, v uvodu so povedali, katere knjige za NMK (projekt Naša mala knjižnica) so brali ter povedali svoja mnenja o prebranih knjigah. V nadaljevanju smo prebrali eno od indijskih pravljic v obliki branja v nadaljevanjih, nakar so učenci v dvojicah brali Indijske pravljice po svoji izbiri. Sledilo je kreativno poustvarjanje, in sicer se v indijski kulturi za sprostitev in meditacijo ustvarja mandale, tako da so učenci barvali oz. oblikovali svoje mandale. V zaključku tega dela so izdelali okrasno posodico za svečo v servietni tehniki, ki v Indiji simbolizira zmago svetlobe nad temo in zmago dobrega nad zlim.

V nadaljevanju so učenci 4. in 5. razreda pod mentorstvom izvajalk bralne noči tekmovali v kvizu znanja iz branja petih knjig za bralni projekt NMK. Po dobri in izdatni večerji našega kuharja Bogdana je sledila predstavitev potovanj g. Andreja Pulka z ženo Moniko in s psom pasme KANGAL, po imenu Aiša.

Po ogledu filma in pravljici za lahko noč, ki jo je interpretativno prebrala ga. knjižničarka, so učenci v telovadnici  počasi utonili v zasluženi spanec. Malo po peti uri zjutraj so bili pripravljeni za nove podvige, branje za dobro jutro, rekreacijo in tekmovanje v športnih igrah. Po dobrem zajtrku se je bralno druženje zaključilo, učenci so v spremstvu staršev odšli na zasluženi vikend.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost