V petek 5.4.2019 je na OŠ III. V Murski Soboti potekalo regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav.

Iz naše šole so se tekmovanja udeležili:

  • Nik Smrekar (2.r), Lado Bratuša (2.r) in Tristan Pešić (3.r) v kategoriji K1 – konstruiranje z Lego gradniki z nalogo izdelave skakalnice v Planici. Lado Bratuša je dosegel odlično mesto in se tako uvrstil na državno tekmovanje v Ljubljani.
  • Smrekar Nejc (5.r) v kategoriji K2 – konstruiranje s poljubno Lego zbirko z nalogo izdelave stroja za izkop gramoza, dosegel je mesto.
  • Nina Angelika Rovšček Soto (5.r) v kategoriji T1 – izdelki iz papirja z nalogo Kapa za zabavo.
  • Darja Pešić (6.r) in Jana Celcar (7.r) v kategoriji T3 – izdelek iz umetne mase z nalogo izdelave škatlice za hrambo slušalk. Darjan Pešić je dosegel mesto in Jana Celcar 6.mesto.
  • Jure Ješovnik (8.r) in Tadej Klobasa (8.r) v kategoriji T2 – izdelek iz lesa z nalogo izdelave škatlica za podstavek in podstavek.
  • Anej Kramberger (8.r) in Mihael Maurič (8.r) v kategoriji T4 – izdelek iz kovine z nalogo izdelave lopatke za torto.

Vsi naši tekmovalci so se kljub velikemu številu udeležencev tekmovanja zelo dobro odrezali.

Državno tekmovanje bo potekalo 18.5.2019 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Udeležijo se ga najboljši tekmovalci iz posamezne regije in učenec 2.razreda Lado Bratuša bo med njimi v kategoriji K1 – konstruiranje z Lego gradniki.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za dosežene rezultate! Tekmovalne izdelke si lahko ogledate v avli šole. Nekaj fotografij je v galeriji.

Zapisala mentorica interesne dejavnosti Lego dacta: učiteljica Mateja VP

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost