Naša šola se je letos prvič prijavila na projekt ob mednarodnem dnevu strpnosti, ki nosi naslov Past upravičene nestrpnosti. Z učenci smo spoznali ali obnovili védenje o pomenu strpnosti in izpostavili problematiko pasti upravičene nestrpnosti. Namen tega projekta je spodbujanje prijateljstev med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter sodelovanje med učenci.

Ob tem dnevu smo tako z učenci likovno poustvarjali o pomenu strpnosti po prebranih odlomkih literarnih del Dinozaver Tiko in veliki zob, Bratovščina sinjega galeba in Lažnjiva Suzy ter Uničimo jo! Učenci so tako razmišljali o tem, kdaj so sami strpni oziroma nestrpni do drugih in tako prišli do zaključkov, da se morajo med seboj sprejemati takšne kot so in se med seboj spoštovati ter si pomagati.

V okviru projekta smo pripravili razstavo likovnih del ter nekaj likovnih izdelkov poslali organizatorju natečaja Izobraževalni center Eksena, ki bo izbral naboljše za osrednjo nacionalno razstavo, katere pokrovitelj je tudi varuh človekovih pravic Peter Svetina.

V okviru obeležitve UNESCO dneva strpnosti je popotnik g. Zlatko Šajhar predstavil svoje fotografije iz potepanja po Nepalu in Tibetu.

Fotografije v galeriji.

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost