Spoštovani starši!

Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi, v četrtek, 5. 11. 2020, sprejela sklep, s katerim je podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20). Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID–19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID–19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno–izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Žal to  pomeni, da boste starši morali zagotoviti varstvo za najmlajše otroke oz. sami izvajati varstvo otroka. Zato vas obveščamo, da se varstvo otroka zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja šole do vključno 5. razreda, lahko šteje tudi kot višjo silo zaradi obveznosti varstva. V tem primeru morate obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka razloga, in sicer v obliki izjave o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19, Ur. l. RS, št. 152/20).

Pouk bo potekal preko spletnih učilnic Moodle, do katerih učenci dostopajo tudi preko spletne strani naše šole. Izkušnje že imamo, pridobivali bomo tudi nove. Učitelji bodo stopali v stik z učenci in starši tudi preko elektronske pošte, videokonferenc,  eAsistenta in telefona. Osnova za pouk na daljavo bo šolski urnik, ki pa bo fleksilno prirejen razmeram. Vabim vas, da sledite navodilom in sporočilom učiteljev, zlasti pri nižjih razredih.

Dragi učenci!
Pomembno je, da si naredite svoj dnevni urnik, ne samo za čas pouka, ampak tudi za “prosti čas”, kot rečemo času, ko niste v šoli. Prav je, da si naredite tak urnik, da bo dovolj resnega dela, dovolj gibanja, dovolj počitka in dovolj sprostitve. Prav tako pa pričakujemo, da boste, dragi učenci, odgovorno in aktivno pristopili tudi k delu na daljavo. Tudi v teh, ne ravno naklonjenih časih, zaupajte vase in ohranjajte optimizem ter pozitivno naravnanost. Pomagajte si med seboj in poiščite pomoč, če jo potrebujete. Tudi mi v šoli smo vam vedno na voljo za kakršnokoli pomoč. Nihče si te situacije ni izbiral sam in nihče si je ni želel. Verjamemo pa, da si vsi želimo, da jo s skupnimi močmi uspešno prebrodimo. Elektronske medije, razen za potrebe pouka na daljavo, pustite in se raje več zadržujte in uživajte v naravi. Morda se vam bodo kdaj pa kdaj pridružili tudi starši.

Spoštovani starši, zahvaljujemo se vam za vaš dosedanji odgovoren odnos, ki ga izkazujete pri upoštevanju ukrepov za varovanje zdravja. Na trenutke se zdi, kot bi svet izgubil glavo. Zagotavljam vam, da zakoni narave še vedno delujejo. Če jim bomo prisluhnili, bomo ponovno vzpostavili ravnovesje, ki si ga vsi tako želimo.

Slavica Trstenjak, ravnateljica

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost