Dragi učenci, spoštovani starši!

Vedno znova in vsak teden, še posebej po novem letu, sem resnično upala, da se bomo vrnili v šolo. Ne vem, zakaj nam Slovencem ne uspeva zajeziti širjenje covid virusa, a se s tem niti ne želim ukvarjati. Bolj je pomembno, da ostajamo veseli, dobre volje, si poiščemo dejavnosti, ki nas osrečujejo. Nasmeh, dobra volja – kot pravi Kekec – prežene vse skrbi in nas razvedri.
Vendar je vlada podaljšala ukrepe zaradi slabe epidemiološke slike še vsaj za en teden. V času od 18. 1. do vključno 22. 1. 2021, bo v skladu z odredbo vlade, pouk potekal na daljavo, vrtec pa izvajal le nujno varstvo.

Dragi učenci, verjamem, da si zdaj že vsi želite v šolo /vsaj upam, da je tako/, da bi se srečali s sošolci, z učitelji in ostalimi, ki skrbimo za vas, a se bomo žal še vedno morali »pogovarjati« le na daljavo. Verjamem tudi, da vam kdaj pade motivacija za učenje, a šola na daljavo je naša edina pomembna možnost, ki jo lahko izkoristite za učenje, za vaše lastno znanje, za napredek, za odpiranje vrat v prihodnost. Tokrat želim sporočiti predvsem vam, učenci, naslednje: z učitelji se vsak teden intenzivno ukvarjamo z vprašanji dela na daljavo, kaj je možno in kaj je težje in tudi vem, da se zelo trudijo, da bi vi veliko znali, ko se vrnete v šolo.
Vas, spoštovani starši, pa prosimo, da svoje otroke motivirate k samostojnemu delu, dovolite jim, da se postavijo na lastne noge, da pokažejo, kaj zmorejo sami, imejte pregled nad tem, kaj delajo za šolo in kako delajo. Razbremenite se, otroci pa vedo, da se uspešno učijo samo z naporom.
Čas izven pouka in vašega delovnika pa naj bo čas za vašo družino, za rekreacijo, za pogovore, za družinsko branje, za skupna hišna opravila …, čas za življenje.
Omenjeni teden je tudi teden pisanja z roko, zato vas vabim, da se vključite oz. sprejmete katerega od ponujenih izzivov, ki jih je predstavila učiteljica Jerica G. Peterka v enem izmed že posredovanih obvestil na spletni strani šole. Napišimo torej pismo, saj ko »Pišem, torej sem«. Naša pisava je tudi zrcalo nas samih in naša posebnost. Bodimo posebni tudi v pisavi z roko.

Ostanite močni, pogumni in zdravi ter si privoščimo vsi skupaj veliko toplih občutkov, kljub neuresničenim željam.  Bodimo potrpežljivi in drug drugemu v navdih. Prijazen konec tedna želim.

Ravnateljica Slavica Trstenjak

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost