POZDRAVLJENI VSI!

Zaradi investicijskih del v šolski telovadnici, se v sredo, 1. 9. 2021, zberemo na šolskem dvorišču in ne v telovadnici, kakor je bilo predhodno najavljeno.
Po prihodu šolskih avtobusov učenci počakajo v matičnih učilnicah, če pa je le možno, naj pridejo v šolo malo pred 8.00. Takrat bomo pozdrav namenili novemu šolskemu letu in učencem bom predstavila nekaj informacij za vzpodbuden začetek.

S strani MIZŠ smo dobili okrožnico, v kateri sporočajo, da Ministrstvo za zdravje učencem od 7. do 9. razreda priporočata samotestiranje. Teste lahko učenci z zdravstveno izkaznico brezplačno dvignejo v  katerikoli lekarni. Učencu trenutno pripada  pet hitrih antigenskih testov na mesec. NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.
Prosim vse, ki vstopate v šolski prostor,  da ukrepe razumete kot potrebo za preprečevanje širjenja bolezni in ne kot prisilo. Vsi moramo bolezen jemati zelo resno in se zavedati, da smo za svoje zdravje odgovorni predvsem sami, istočasno pa moramo narediti vse, kar je v naši moči, da pomagamo ohraniti tudi zdravje vseh, s katerimi prihajamo v stik. Naš nasprotnik ni tisti, ki predpisuje ukrepe, niti tisti, ki je zadolžen za izvajanje ukrepov, ampak virus. Le s skupnimi močmi,  ob upoštevanju navodil stroke lahko dosežemo, da  bo ta nadloga izbrisana iz našega življenja. Z nesodelovanjem in svojeglavostjo pa ji bomo dali vedno nov zalet.
Želim vam predvsem zdravja, uspešno opravljanje šolskih obveznosti in da bi pouk celo šolsko leto potekal v prostorih šole, brez  karantene in stisk, ki nam jih povzroča virus.
Ravnateljica: mag. Slavica Trstenjak

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost