Sobota, 7. 5. 2022

Zadnji dan šole v naravi je seveda potekalo že napovedano zaključno preverjanje napredka v plavalnih sposobnostih in spretnostih. Prav vsi so glede na vloženi trud in sposobnosti lepo napredovali. Uradni del smo zaključili z obiskom največjega Vrta kaktusov v Evropi, kjer smo spoznali življenjske razmere v rastlinjaku, ločili kaktuse od debelolistnic in si seveda za spomin ali darilo kupili nekaj primerkov. Sledila je dolga vožnja in pot domov v varno naročje svojih staršev. 
Fotografije so na ogled v galeriji. V primeru težav z ogledom galerije sledi tem navodilom.Petek, 6. 5. 2022

Naša zgodba in šola v naravi se počasi izteka in zaključuje. Dan smo začeli s šivanjem »vrečke dišečke« (morska sol in sivka), kar pa za nas sploh ni bilo tako preprosto. Dodobra smo si ogledali znano razstavo kipov na prostem iz kamna, t. i. »Forma vivo”, se seznanili z nevarnostmi pretiranega/nepravilnega sončenja, si izdelali legionarske kape. Seveda pa smo velik del našega dneva namenili treningu in pridobivanju kondicije naših plavalnih spretnosti, ki jih bomo jutri tudi preverili. Današnji večer smo branje zamenjali za »pižama parti«. Čaka nas še samo dokončno izpolnjevanje in oblikovanje »Mojega dnevnika« šole v naravi.

Četrtek, 5. 5. 2022

Tudi danes je bil zelo zanimiv in delovni dan. Raziskovali smo življenje v pasu bibavice ter najdene rastline in živali  poimenovali, pomagali smo si tudi s ključem za določanje školjk in polžev. Zelo smo uživali na plavanju, kjer postajamo vedno boljši plavalci. Popoldan smo se odpravili peš v Portorož, kjer smo jedli najboljši sladoled na svetu. Zaključek dneva smo preživeli v fitnesu ob obali. Brez pisanja dnevnika in branja seveda prav tako ni šlo.

 

Sreda, 4. 5. 2022

Za nami je eden lepših dni, bili smo namreč na izletu z ladjico  Solinarko. Mesto Piran smo spoznavali s pomočjo turističnih vodičev/naših sošolcev. Največ časa smo preživeli v akvariju, seveda pa ni šlo brez Tartinja, Benečanke in slastnega sladoleda. Delo smo nadaljevali s spoznavanjem solin in sprehodom do razgledne točke s pogledom na  Sečoveljske soline. Sledilo je plavanje z utrjevanjem in pridobivanjem novih plavalnih veščin. Dan smo zaključili s pisanjem razglednic, dnevnika in branjem za lahko noč. Fotografije so na ogled v galeriji. V primeru težav z ogledom galerije sledi tem navodilom.

Torek, 3. 5. 2022

Tako, prvi dan šole v naravi v domu Burja v Seči je za nami. Po dokaj dolgi vožnji z vlakom in nato še z avtobusom smo končno prispeli na željeno mesto. Po dobrem kosilu smo na daljšem sprehodu spoznavali zanimivosti in značilnosti polotoka Seča. Sledilo je preverjanje plavalnih sposobnosti ter igre v vodi. Po večerji smo se igrali na prostem ter dan zaključili s skupnim pisanjem dnevnika ter branjem za lahko noč.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost