PONEDELJEK
Po 6 ur trajajoči vožnji in treh prestopih (LJ, Divača, Koper) končno prispeli na Debeli rtič. Opravili smo krajši sprehod po zdravilišču, imeli lov na zaklad, preverili plavalne sposobnosti in se udeležili plesa “odštekanih”.

TOREK
Dan smo začeli s spoznavanjem osnovnih značilnosti primorskega sveta, sledile so ustvarjalne dejavnosti, iz naplavin in drugih naravnih ostankov smo oblikovali oblikovali različne skulpture (forma viva), si ogledali park z najznačilnejšimi primorskimi rastlinami (drevesa, dišavnice …), pisali razglednice in se seveda dvakrat kopali/plavali. Zvečer pa smo se gibali in sproščali na igralih.

SREDA
o jutranjem razgibavanju na igralih je sledila učna ura naravoslovja, kjer smo spoznavali živali in rastline Jadranskega morja ter jih s pomočjo določevalnih ključev tudi poimenovali. Spregovorili smo tudi o koristnih in škodljivih učinkih sonca, ker je zmanjkalo časa za izdelovanje za najbolj “odštekano protisončno” pokrivalo, ga bomo izdelali v šoli pri LUM. Teorijo smo nadgradili s praktičnim delom ob morju, kjer smo iskali in raziskovali živi svet obalnega pasu. Najlepši del je seveda potekal v bazenu, kjer vadba vedno prehitro mine. Naši nadobudni plavalci pridno napredujejo in dosegajo zavidljive rezultate. Proti večeru smo se pripravljali na tekmovanje talentov, kjer smo se solidno predstavili z dvema plesnima točkama. In jasno, na plesišče smo prišli med prvimi in tudi tokrat odšli zadnji (ob 9. 40)!

ČETRTEK
Dopoldan smo imeli daljši pohod do Ankarana, kjer smo doživeli kar nekaj zanimivosti (se pogovarjali z gospo iz Chicaga, spremljala sta nas dva psa velikana …)
Skozi igro tombole smo spoznavali različne morske in obmorske organizme, se kopali v morju in bazenu, kjer smo tudi preverili napredek v plavalnih spretnostih. Zvečer pa smo se udeležili čarovniške predstave čarodeja Mr. Leeja iz Pirana, šli na nočni pohod z lučkami, skratka bil je res dolg in pester dan.

PETEK
Naša prva šola v naravi se je srečno zaključila. Zadnji dan smo se z manjšo ladjo/ladjico odpravili na izlet v Piran. Obiskali smo akvarij in nekaj drugih zanimivosti (Tartinijev trg, Benečanka …). Najbolj posebni/atraktivni pa je bil povratek na Debeli rtič. Kdor ni imel dobrega želodca, je nekaj njegove vsebine podaril ribicam (tudi morje je včasih nepredvidljivo). Popoldan pa je sledila pot domov, v objem naših družin. Skratka, ostali bodo lepi spomini, nekaj znanja, napredek v plavalnih spretnostih ter nova prijateljstva z učenci/učenkami OŠ Razkrižje. Čaka nas še izpolnjevanje/zaključevanje in oblikovanje »Mojega dnevnika« šole v naravi.

Vse fotografije so v galeriji.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost