V ponedeljek 29. 5. smo se učenci 8. in 9. razreda z razredničarkama odpravili v šolo v naravi na Pohorje. Odpravili smo se okoli 9.ure zjutraj s tremi gasilskimi kombiji. Po prihodu in lepem sprejemu smo se namestili v sobe. Kasneje nas je pričakalo odlično kosilo in po kosilu smo se naučili, kako narediti taborniški ogenj, ter se tudi v praksi preizkusili. Že prvi dan smo se vsi skupaj zabavali in na taborniškem ognju pekli penice. Po večerji smo še imeli zabavne igre. Po igrah se je vsak odpravil v svojo sobo in sledilo je spanje.

V torek 30. 5. smo se s palicami za nordijsko hojo odpravili do Belevue-ja. Pot je bila zelo naporna, a smo tudi to premagali. Noge so nas neizmerno bolele. Po kosilu smo imeli uro astronomije in se naučili veliko novega. V prostem času smo se vsi skupaj še bolje spoznali in tudi bolje povezali ter si izmenjali različne skrivnosti drug o drugem.

Tudi v sredo, 31. 5.  smo jutro začeli z jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo imeli zdrav zajtrk. Po zajtrku smo imeli aktivnosti, in sicer smo se razdelili v skupine in šli v bližnji gozd, kjer smo naredili svoje habitate. Po tem smo se učili, kako se pravilno meče frizbi. Za tem smo šli v adrenalinski park in za konec igrali še igro, ki je še nismo poznali. Imenuje se Bejžbal. Igra je kar zanimiva in zabavna. Pozno popoldan smo preverili rezultate NPZ-jev, katere smo komaj čakali, a nas je veselje hitro minilo ob slabših rezultatih..

V četrtek smo jutro začeli z jutranjo telovadbo in po telovadbi imeli zajtrk. Po zajtrku smo imeli orientacijski pohod. Po tem smo imeli malico. Po malici pa smo sli v adrenalinski park. Sledila je menjava skupin in lokacije. Tako je sledila tekma v razrednem nogometu. Po tem je bla večerja in po večerji ples. Ples je bil zelo zabaven in naporen, saj smo vsi takoj zaspali. 

Zadnji dan v petek so nas zbudili okoli sedme ure, da smo še zadnjič odšli na jutranjo telovadbo. Sledilo je pakiranje stvari ter pospravljanje sob. Ko smo s tem končali, smo imeli obilen zajtrk. Nato smo se zbrali zunaj in se še malo po družili. Po tem smo imeli krajše predavanje o fosilih, katerega smo morali pozorno poslušati, saj smo morali rešiti 12 nalog o fosilih. Sledila je malica in predavanje o rastlinah. Izvedeli smo veliko novega in se tudi sprehodili po gozdnih poteh, da smo si rastline podrobneje ogledali. Nato smo imeli odlično kosilo in podeljevanje priznanj, ki smo si jih lahko prislužili s čistimi sobami. Ostalo nam je še slovo od doma ter učiteljev in se z gasilskim kombijem odpeljali nazaj v Negovo.

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Zapisale: Zoja Gradiščaj, Tia Lucia Ornik, Analiza Žižek in Laura Šenekar

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost