V četrtek, 8. junija, smo se ob 18. uri zbrali s posebnim namenom, in sicer, da zaključimo bralno sezono za bralno značko v letošnjem šolskem letu. Pravijo, da je branje dobro za spanje.

Učenci si s sodelovanjem pri Bralni znački bogatijo besedišče in ob tem razvijajo domišljijo. Ob koncu sezone branja pa dobijo priznanje. Učenci devetih razredov, t. i. ZLATI BRALCI, prejmejo še knjižno nagrado za neprekinjeno devetletno sodelovanje pri BZ. Da pa ne bo nagrada le priznanje, smo se letos odločili, da prespimo v šoli. Naša bralna noč je bila polna različnih dejavnosti.

Nagrada nista bili le spanje in branje, z nami je bil prav poseben gost. Njemu enakega na šoli še nismo imeli. Sicer ni pisatelj (še ne), a lahko bi rekli, da je pesnik. Zanj velja, da rapa v pogovornem jeziku – v radgonščini. Po poklicu je magister prevajalstva nemškega jezika, a svojo glasbeno pot je začel že kot osnovnošolec. Leopold I. je njegovo umetniško ime. Njegova besedila so pogosto odraz njega samega. Piše o svojih doživljanjih in pri tem skuša biti iskren, predvsem do sebe. Inspiracijo išče tudi v leposlovju.

Ni trajalo dolgo, ko je bila na nogah cela telovadnica. Uživali smo. Po mini koncertu je sledila večerja, nato pa bralne delavnice. Pred spanjem smo se sprehodili po Negovi, po tem pa pripravili svoja ležišča. Brali in klepetali smo še kar nekaj časa, dokler nas ni premagal spanec.

Jerica Golob Peterka

BRALNA NOČ V 1. RAZREDU

Težko učakana in polno pričakovana je naša bralna noč v 1. razredu bila izvedena nad vsemi pričakovanji prvošolcev.

Po uvodnem koncertu Leopolda 1, ki nam je pričaral glasbo v drugačnem pomenu in smo se plesno razživeli, smo si po večerji pripravili in spremenili našo učilnico v spalno zatočišče za eno noč. Vse smo si pridno pripravili, se namestili in pričeli z branjem. Vsak je prebral tisto, kar je prinesel s seboj, kratko pravljico ali del zgodbice. Glasno branje nas je zazibalo k počitku, najbolj pa je pri tem uživala naša učiteljica, ki je poslušala in spremljala svoje bralce pri branju. Po branju smo se z učenci 2. in 3. razreda podali še na šolsko igrišče in dvorišče, kjer smo se še malo razgibali, se igrali in se naužili svežega zraka. Čas pa hitro mine, bolj kot bi si želeli in ura nas je opominjala, da je čas za pripravo na spanje, katerega smo težko pričakovali. Po umivanju in pripravi smo se udobno namestili v naše spalne vreče in si ogledali še risani film pred spanjem. Pozna ura in utrujenost sta nas zazibala v spanec. Noč je minila hitro in zgodnja jutranja ura nas je kaj hitro predramila in bili smo pripravljeni na nov šolski dan; z lepimi spomini na nepozabno bralno noč v šoli.

Ogled fotografij v galeriji.

Zapisala ponosna učiteljica prvošolcev Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost