21. septembra, na dan, ki so ga Združeni narodi razglasili za mednarodni dan miru, so se učenci 1. triletja, z učiteljicami, podali v Gornjo Radgono. V zgodnji jutranji uri so učenci 1. razreda v knjižnici v Gornji Radgoni prisluhnili pravljici o psičku Rokiju, učenci 2. in 3. razreda pa so si ogledali Muzej Špital. Seznanili so se z muzejsko zbirko Radgonski mostovi, odkrivali geološke, arheološke ter etnološke značilnosti Gornja Radgone ter raziskovali zgodovinske zanimivosti mesta.

Nato smo se skupaj podali na Sejem obrambe, kjer smo aktivno sodelovali v zanimivi lutkovni predstavi Pikec Ježek in gasilko Jež.  Predstava nagovarja najmlajše in jih na nevsiljiv ter hudomušen in prijazen način seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju. Skozi lutkovno predstavo so se učenci učili, kako se obnašati ob naravnih in drugih nesrečah, kot so požar, poplava, potres, kako se nesreč obvarovati in koga poklicati na pomoč.

Učenci so se v nadaljevanju okrepčali z odlično »vojaško« malico (pico) ter se s policisti preizkusili v »borilnih veščinah« na blazinah in poskusili prehoditi poligon z očali, ki motijo naš ravnotežnostni organ. Učenci 1. razreda so preizkušali svoje spretnosti v pravem vojaškem poligonu in si za to prislužili priznanja. Ob koncu smo si ogledali še taktične predstavitve Slovenske policije in Slovenske vojske. Smo vam povedali, da nas je preletelo ogrooomno letalo? Imeli smo se lepo.

(Hvala Šolskemu skladu za donacijo prevoza v Gornjo Radgono.)

Zapisala: Petra Starovasnik Dumić

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost