Teden otroka se je v tem letu odvijal pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti. Namen je bil, da se pri otrocih spodbuja ustvarjalnost in reševanje logičnih nalog, da se nagovarja učence k iskanju in odkrivanju odgovorov na radovedna vprašanja.

Smo pa v tem tednu izvedli še kar nekaj drugih aktivnosti.

V ponedeljek smo z učenci trenirali motorične spretnosti na poligonu. Bil je kar zahteven izziv, ki je zahteval vztrajnost.

V torek smo si vsi od vrtca pa do 6. razreda ogledali predstavo o kužku Bobiju in njegovi najboljši prijateljici bolhi. Iskriva zgodba o prijateljstvu pouči tudi o radosti, ki jo vzbuja sodelovanje in medsebojna pomoč.  Šli smo tudi po kostanje, saj smo slišali, da še letos niso prav dozoreli in se skrivajo v  ježicah. Pa smo jih le nabrali dobro vrečko.

Za prijavljene učence se je v nadaljevanju popoldneva organiziral bralni popoldan z učitelji razredne stopnje in z mentorico bralne značke.

V sredo smo se družili s starši. Pekli smo kostanje, kar je namesto nas že tradicionalno počel hišnik Iztok. Učitelji v podaljšanem bivanju smo pripravili delavnice z glasbili, z naravnim materialom, učenci so lahko zgubali žepek za kostanje, ali pa barvali jesenske pobarvanke. Na koncu so se lahko pomerili še v štafetnih igrah. Ker smo se bali, da bo premalo kostanjev, smo pekli tudi kruh, ga namazali s česnim in zaseko. Nekateri so »pajani kruh« prvič poskusili in so bili nad njim zelo navdušeni. Bodo nekatere mame morale  tudi doma  pripraviti kaj takega.

V četrtek je bil dan za radovednost in za razmišljanje. Učenci so reševali naloge, malo drugačne kot so običajne pri pouku.

V petek smo pa pekli kokice in si ogledali film.

Tako smo na OŠ dr. Antona Trstenjaka doživeli Teden otroka. Bilo je zanimivo, zabavno, poučno in okusno.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost