Odpeljali smo zadnjo kolesarsko etapo pred zaključno uro za pridobitev kolesarske izkaznice.

Petošolci so danes, 24. maja 2024, uspešno opravili prvi pomembnejši izpit v življenju.

Kolesarski izpit je del učnega načrta v 5. raz. Vsako leto se nanj učenci pripravljajo zavzeto in z veliko mero odgovornosti. Kolesarski izpit je del učnega načrta in je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela izpita. Teoretični del so v marcu uspešno opravili preko spletnega portala Kolesar. Nadaljevali smo s praktičnim delom, ki je sestavljen iz usposabljanja na prometnem poligonu in vožnje po javnih prometnih površinah. Kljub začetnemu strahu, so z veliko vadbe napredovali in usvojili ustrezno znanje in spretnost.

Ob spodbudnih besedah policista, gospoda Simona Šipka je trema, ki so jo v začetku čutili učenci, bodoči novi kolesarji, hitro minila. Progo, kjer so opravljali izpitno vožnjo, so že prej dodobra spoznali, saj so jo velikokrat prevozili v manjših skupinah z mentorico kolesarskega krožka. Na izpitni vožnji so dokazali, da znajo zelo varno in pravilno ravnati  v  prometu. G. ravnatelj Matej Kraner in g. policist sta pohvalila njihovo znanje in vsem čestitala za uspešno opravljen kolesarski izpit.

Kolesarji 5. razreda OŠ dr. A. Trstenjaka Negova zato sporočajo in obljubljajo: postali smo enakovredni udeleženci v prometu, pazili bomo na svojo varnost in varnost drugih ter hkrati prosimo vse, ki se nahajajo na cesti, da pazijo tudi na nas.

Starši priporočam Vam, da otroka kljub opravljenemu kolesarskemu izpitu nadzorujete in mu dovolite samostojno vožnjo v prometu šele takrat, ko se sami prepričate, da zna pravilno ravnati v različnih prometnih situacijah na cesti.

Varno in srečno vožnjo ter veliko lepih izletov.                                                     

Vesna Pintarič, Aleš Škrobar; mentorja kolesarskega tečaja

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost