Ob evropskem dnevu jezikov, ki ga obeležujemo 26. septembra smo pri neobveznem izbirnem predmetu nemščina od 4. do 6. razreda izvedli različne zanimive aktivnosti, s katerimi smo učencem približali pomen učenja tujih jezikov, še posebej nemščine. Osrednja dejavnost je bila izdelava jezikovno-slikovnega slovarja, ki je združevala jezikovno učenje in ustvarjalnost učencev.

Na začetku ure smo z učenci razpravljali o pomenu večjezičnosti in evropskega dneva jezikov. Učenci so spoznali, kako pomembno je učenje tujih jezikov in kako nemščina predstavlja enega izmed ključnih evropskih jezikov.

Učenci so nato v parih izdelali jezikovno-slikovni slovar. Izbrali so 5 besed povezanih s temami, kot so šola, živali, hrana, barve in predmeti iz vsakdanjega življenja. Vsako besedo so narisali in jo zapisali v nemščini in angleščini ob tem pa dodali še njen prevod v slovenščino. Učenci so svoje ilustracije in besede oblikovali na liste A4.

Na koncu so učenci predstavili svoje slovarje sošolcem. Prebrali so nekaj izbranih besed in pokazali svoje risbe. Jezikovne slovarje smo razstavili v učilnici.

S pomočjo ustvarjalnih in interaktivnih dejavnosti so se učenci naučili nekaj osnovnih nemških besed, pri tem pa uživali v risanju, igrah in raziskovanju s spletnim slovarjem.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost