Tradicionalni slovenski zajtrk je državni projekt, ki smo ga realizirali tretji petek v mesecu novembru, ko obeležujemo tudi  Dan slovenske hrane. Slogan letošnjega 14. tradicionalnega zajtrka je bil Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!, s katerim smo enakovredno izpostavili kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje – vseh pet sestavin, ki jih za zajtrk ponujamo že od začetkov tega projekta.
Pred zajtrkom smo imeli krajši program, s katerim so nas v dobro voljo spravili varovanci vrtca in učenci razredne stopnje, seznanjeni pa smo bili tudi, kakšen je pomen lokalno pridelanih in predelanih živil in katere so prednosti prehranjevanja z domačimi živili.
Po programu je sledil tradicionalni zajtrk. Večina živil je bilo doniranih:

  • mleko in maslo sta prispevali kmetija Smrke in kmetija Helene Krajnc,
  • kruh  je podarila kmetija M.M. Kaučič,
  • med sta donirala Andrej Prajndl in Čebelarsko društvo Negova,
  • jabolka pa Boštjan Šilec

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo.
Prav tako pa se zahvaljujemo vsem gostom in  gospe županji, Urški Mauko Tuš, za prisotnost na našem zajtrku in prijetno druženje.

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost